Contact

De Welkamp
Heetkamp 50
8075 CL Elspeet
Tel. 06 10 70 55 63
E-mail. info@welkamp.nl

Zoeken
Logeeropvang

Zelf pannenkoeken bakken...        Komt de politiehelicopter er al aan?

De Welkamp biedt logeeropvang voor kinderen en jongeren met een vorm van autisme. Logeeropvang wordt ook wel respijtzorg genoemd. Als je een autistische beperking hebt, is het fijn om af en toe op een plek te zijn, waar rekening gehouden wordt met je beperking. Waar ook anderen zijn met dezelfde beperking als jij. Maar waar ze vooral kijken naar wie jij bent en waar je interesses en sterke kanten liggen. De respijtzorg is ook bedoeld ter ontlasting van ouders en brussen.

De begeleiding is afgestemd op de specifieke behoeften van de logés. Vanzelfsprekend hierin is het bieden van structuur, het stimuleren van de ontwikkeling op allerlei gebieden, maar ook aangepaste communicatie.

Wanneer kan er gebruik gemaakt worden van logeeropvang? De Welkamp biedt gemiddeld één keer per maand logeeropvang tijdens weekenden en schoolvakanties. Ook is het in overleg mogelijk dat een kind tijdens een schoolweek of zomaar een nachtje komt logeren, bijv. in verband met een activiteit waar uw kind niet mee naar toe kan. Er logeren zes kinderen en/of jongeren tegelijk. Dit is tevens de maximale groepsgrootte. We werken met een jaarplanning. Er is een lijst met logeerdata 2017. Er is ruimte voor nieuwe logés.

Wat is er allemaal te doen op De Welkamp? Je kunt je binnen, in de schuur en buiten vermaken. Binnen kun je aan de slag met (technisch) lego, spellen, knex, puzzels, playmobiel en nog veel meer. Ben je sportief of creatief? Dan kan je in de schuur terecht voor tafelvoetbal, poolen, een potje airhockey en handvaardigheid. Wil je je energie kwijt? Dat kan op de grote trampoline, op de skelter met kar of de shuttlebike. Houd je van een uitdaging? Mogelijk is de stuntbike dan net iets voor jou. Ook kun je in de zandbak of op het grasveld spelen waarop diverse speeltoestellen en twee voetbaldoelen staan. Ga je graag met dieren om? Dan kan je stoeien met de hond Noeska, of de konijnen, vogels, duiven, schapen, geiten en de kippen verzorgen. Het bos tegenover De Welkamp biedt ook volop ontspanningsmogelijkheden. Steek je liever je handen uit je mouwen? Dat heb je daar op De Welkamp heel veel mogelijkheden toe. Denk aan gras maaien met de zitmaaier, in de groentetuin bezig zijn, een maaltijd verzorgen, timmerklussen, bakken, de bloementuin verzorgen. In vakanties organiseren we ook allerlei activiteiten buiten De Welkamp. Denk aan zwemmen, fietsen en … activiteiten die we pas vertellen als je er bent.

Voor meer informatie over onze opvangmogelijkheden kunt u de folder raadplegen. Deze sturen wij u op verzoek ook graag per post toe. U kunt uw kind opgeven voor logeeropvang door het Aanvraagformulier logeeropvang in te vullen en op te sturen.

Voor logeeropvang kunt u een Persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen bij uw gemeente. Met dit budget kunt u de kosten van de logeeropvang betalen.